29 de maig, 2008

Torna el Fòrum Independents: Turisme i Sostenibilitat.

Serà dijous, dia 29 de maig a les 20:00 al Teatre La Unió de Son Servera.

Intervindran
Sr. Joan Sastre, director general de promoció turística del Govern Balear
Sra. Carme Garcia, presidenta de l'associació hotelera Badia de Cala Millor
Sr. Antoni Maura, Fundació per a la sostenibilitat de les Illes Balears
Sr. Antoni Tarabini, sociòleg.
Sr. Pedro Cañellas, hoteler.
Sra. Karin Basseler, experta en el turisme de la zona.

Modera
Xisco Umbert, periodista

Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala Bona” som un partit d’àmbit local que va néixer per treballar fort pel conjunt del terme municipal de Son Servera. Independents va sorgir arran de les eleccions municipals de 2007 per contribuir democràticament a la política local del municipi de Son Servera.

Independents tenim entre els nostres objectius assolir el benestar basat en el respecte mutu, la llibertat individual, la justícia social i la millora contínua i sense pausa del conjunt de la societat serverina.

Som un partit basat en les persones i les seves idees, en el respecte a la pluralitat i en la participació de tothom en la millora d’un municipi del qual ens poguem sentir orgullosos de pertànyer.

Volem fer del nostre terme un lloc viu i participatiu, dinàmic, modern i obert, un lloc amb arrels, que coneix la seva història i tradicions, i que encara amb il·lusió, el seu futur. Per això, varem posar en marxa el FÒRUM INDEPENDENTS, un espai de diàleg en format de taula rodona amb la participació dels millors experts per tractar els diferents problemes que afecten al nostre municipi i per cercar-hi solucions reals i efectives.

El primer FÒRUM INDEPENDENTS que posarem en marxa va ser dia 30 de març de 2007, en el qual es va tractar el creixement urbà del municipi a través del punt de vista de quatre arquitectes i tècnics en urbanisme. Els tècnics presents foren Norbert Viñas, Josep Manel Dapena, Mateu Carrió i Francisco Pardo, sota la moderació d'Antoni Servera.

Varem crear el FÒRUM perquè fos una taula rodona oberta als pensaments plurals, sempre i quan siguin respectuosos, per trobar les millors solucions als diferents problemes que afecten al nostre municipi. L’agricultura, per la importància que ha tingut tradicionalment a Son Servera, va ser el tema tractat en el segon FORUM INDEPENDENTS, que en aquesta ocasió va tenir forma de conferència a càrrec del tècnic Agrícola Pere Miralles.

Tot això va ser abans de les primeres eleccions municipals a les que ens varem presentar i que ens va donar l’oportunitat de tenir tres regidors dins el pacte de govern de l’Ajuntament de Son Servera. Tres regidors que duen les carteres de Turisme, Normalització Lingüística, Medi Ambient, Agricultura, Festes, Comerç i Hisenda.

Per això pensam que ara, que estam a punt de complir el nostre primer aniversari dins l’ajuntament, és un bon moment per tornar a posar en funcionament aquesta àgora que és el FÒRUM INDEPENDENTS. Un espai amb les conclusions del qual poguem fer feina per dur a terme projectes que millorin el municipi i atorguin idees al conjunt de les nostres illes.

D’aquesta manera ara ens trobam en un moment crucial. Volem millorar el nostre municipi, i tenim ganes i eines per fer-ho des de l’ajuntament. Per això volem pujar un escaló en aquest espai de creació d’idees obert al públic que és el FÒRUM INDEPENDENTS.

I per això hi tornam. El proper FÒRUM INDEPENDENTS vol tractar la principal força econòmica del municipi i de les Illes: el turisme. Preparam aquest fòrum per saber quins models de futur hi ha pel turisme del nostre municipi i de les nostres illes, i per això no podem, ni volem, donar l’esquena al bé més preuat que tenim a Mallorca: el nostre entorn natural. Aquesta és la causa de que el tema del FÒRUM INDEPENDENTS sigui “TURISME I SOSTENIBILITAT: EL REPTE DEL FUTUR”. Per això creim en el Fòrum, perquè creim en un futur pròsper i respectuós amb el medi ambient, però també per trobar idees que ens permetin dur a terme bons projectes que permetin millorar a tots els nivells el nostre municipi.

Hi estau tots convidats!