15 de maig, 2007

L'ESTÈTICA DEL PP SERVERÍ

Cala Bona: qui t'ha vist i qui et veu


Aquest article vol fer un repàs d’algunes de les “millores” fetes per l’equip de govern de l’ajuntament del PP serverí durant els darrers quatre anys.

“L’embelliment” de Cala Bona

Actualment Cala Bona pareix qualsevol port de qualsevol zona —turística o no— del món. Poc a poc, hem anat veient com totes les casetes que caracteritzaven aquest moll s’han anat esbucant per fer-hi blocs de pisos totalment impersonals. No hagués estat millor per tots fer-lo Bé d'Interés Cultural?

Un edifici que molts de serverins estimàvem, la caseta dels pescadors, de cop la varen derruir per convertir-la en un edifici sense gens de personalitat amb un gust arquitectònic dubtós. No és estrany, que al cap de poc temps la gent ja l’hagués batiat com “es tanatori”.

El bar i oficina de turisme construït damunt el moll és d’un impacte visual total, no només perquè ens tapa la mar, sinó perquè segueix amb l’(anti)estètica que tant agrada actualment a l’equip de govern de l’ajuntament serverí.

“L’embelliment” de Cala Millor

Com poden dir que el que s’ha fet a Cala Millor, (amb una organització pèssima i que ha provocat múltiples problemes i queixes a tots els que habiten o viuen del centre costaner) és un embelliment?

L'únic que s’ha fet, ha estat posar llambordes per tot. D’això en diuen embelliment. Per fer d’una zona com Cala Millor, una zona realment millorada i guapa, es necessita molt més que clavar quatre rajoles i canviar quatre faroles pocs mesos abans de les eleccions.

El Centre Cultural La Unió

Per moltes ciutats i llocs turístics es veu una cura i un interès per conservar els seus edificis antics, això és el que dóna personalitat a aquests llocs i els fa dignes de ser visitats. A tot el municipi serverí està clar que això no passa. Aquí s’han anat tomant edificis emblemàtics i estimats per construir-ne de nous amb la terrible estètica que recorden als tanatoris. Era molt necessari que Son Servera pogués disposar d’un teatre. En teníem un molt estimat per molta gent del poble, l'arquitectura del qual reunia una sèrie d'elements d'interès que haurien d'haver-se conservat, tals com són les columnes de ferro colat, pròpies i característiques de l'arquitectura industrial d'inicis del segle XX, i uns exteriors marcats pel caràcter local i tradicional, però amb certs elements de filiació modernista dignes de ser conservats pel seu caràcter emblemàtic, en un context local en què se'n conserven escassos exemples

La Plaça de l’abeurador

També cal recordar que una plaça és un lloc de trobada i encontre. Ara s’acaba d’inaugurar la plaça de l’abeurador. Una plaça que no compta amb cap banc per seure i que tardarà anys en disposar d’ombres. Una plaça que no respecta ni la fisonomia ni el caràcter mediterrani del nostre municipi. Una plaça que contrasta de manera espectacularment negativa amb la bellesa de les cases de Ca S’Hereu o les de Son Corb. Una plaça, en definitiva, que no és una plaça, sinó una presa de pel a les arques municipals i de pas a tots els ciutadans d'aquest municipa. La raó: no és una plaça, és una acera ample.

Per tant, ¿Són aquestes les “millores” les que faran que estiguem orgullosos de pertànyer a Son Servera, o en canvi ens acabarem sentint a la força com els habitants de qualsevol barriada gris de qualsevol gran ciutat industrial?

¿Són aquestes “millores” i inauguracions les que faran de Son Servera un municipi digne de ser visitat per milers de persones cada any, o en canvi l’acabaran de convertir en un zona turística deprimida, pobra i sense gens d’interès ni personalitat?

Tot això fa que ens haguem de demanar si alguns regidors de l’equip de govern del PP serverí que han governat aquest municipi els darrers quatre anys estima el nostre municipi i la seva bellesa, o només s’han ficat dins l’ajuntament per altres interessos.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

els llocs que heu comentat refleteixen sa personalitat, sa cultura i s'estil dels nostres governants.
El plastic del sol del teatre es fastigos com sa ment de qui l¡ha volgut posar. I Millor que no continui o bé que el facin totes ses persones que es troben despreciades per certes obres

Anònim ha dit...

és ben hora de canviar l'equip de govern, no me vull imaginar què serà de son servera si seguim així!

Anònim ha dit...

¿Por que creeis que han hecho tantas obras? Esas comisiones...
El pueblo con este PP nos sentimos estafados. A ver si cambiais las cosas.

Anònim ha dit...

Teniu tota sa raó. S'ho han carregat tot.

Anònim ha dit...

A cala bona ,si no fos per que el veinats se posaran al devant ancare fos estat pitjo.Que feren el PSOE,PSM,UM,EU., PER ATURAR LES OBRES?jo vos odire res.Ara nos hora de plorar.El PP destruira tot el municipi.

tofito ha dit...

som en Tòfol Servera "Bosco",

està molt bé q ens recordeu tot lo q s'ha fet malament durant la darrera legislatura però resulta q tot això ja ho sabem. A mi personalment m'agradaria més q me diguessiu que fareu voltros per arreglar-ho.

Salutacions i ànims!!!!

marco ha dit...

estic especialment d'acord amb el que fa referència al port de Cala Bona i a la "reconstrucció" del teatre, ambdues construccions creades amb total incongruència estètica i sense cap tipus de respecte amb ses estructures prèvies. De fet aquests actes enquadren perfectament a dins sa política que es partit popular tendeix a seguir en quan a obres públiques, no només a nivell municipal. Sa meva pregunta va en relació a sa problemàtica que ha sorgit en torn al Port Verd i sa seva presumible reconversió venidera. Quina és sa postura des partit en aquest aspecte? Quines solucions són possibles en cas de que els projectes que planteja el parit popular estiguin ja en marxa? Gràcies!

Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala Bona ha dit...

Hola Bosco i Marco i resta d'anònims! Primer de tot gràcies pels vostres comentaris.

Bosco: A partir d'avui penjarem en aquest blog diferents posts que es refereixen i expliquen el nostre programa.
De totes maneres avui capvespre (de dia 17-05-07) també hi haurà entre els nostres enllaços (que trobaràs a l'esquerra del blog) un enllaç cap al programa complet. Una de les coses que ara et puc avançar és que posarem totes les nostres forces per revitalitzar culturalment i socialment aquest poble. Que vos pareixeria fer un mercadet solidari (on el que es recaudi vagi a parar a ONG's) on totes les cultures que viuen al municipi mostrin la seva gastronomia? Aquest només és una de les petites propostes que farem. De totes maneres avui capvespre tendràs el programa complet.

Hola Marco: En quant al Port Vell et podem dir que estam molt en contacte i completament solidaritzats amb els veinats de la zona. Hem parlat amb tècnics sobre urbanisme i sí, existeix una sola manera d'aturar el que està passant al Port Verd, que de moment és suspendre les llicències per tornar a partir amb unes noves normes subsidiàries. Sabem, que és una cosa molt difícil, però que si governam provarem, amb totes les nostres forces, de fer. Estam cansats de que s'especuli urbanísticament amb el territori i el que provarem de fer si governam és posar ordre urbanístic a n'aquest desgavell.
A on cap dins el cap que a carrers de Son Servera hi puguin néixer pisos de fins a sis vivendes? O que una zona de xalets sigui destrossada per moles grises? Com pot ser que haguem de viure els serverins passant pena per la possible destrossa de més espais naturals?
Et dic el mateix que a en Bosco, que avui capvespre penjarem el programa i el podreu llegir.
Gràcies pels vostres comentaris. I si teniu algun suggeriment ja en el direu.